KÄVELYT

Noin 3-6 km edestakainen lenkki laitumille/lintulavalle: Käänny huvilalta vasemmalle ja suuntaa kohti Medvastsundetin pysäköintilevikkettä. Alueella on kartta, josta sopivia reittejä voi tutkailla. Pysäköintialueelta lähtee noin 250 metrin mittainen polku Morsfjärdenin lintulavalle. Polku kulkee aluksi kivennäismaalla. Ruovikon poikki menevä osuus (noin 200 m) ennen lintulavaa on pitkostettu. Alueella on monia kauniita laitumia. Pysäköintialueelta voi kääntyä oikealle ja lähteä kohti Roholmenintietä, tässä varrella on Medvastsundetin laitumia. Laitumella liikkumisen tulee olla rauhallista, eikä eläimiä saa säikytellä. Eläimet väistävät luontaisesti ihmistä, mutta on syytä välttää joutumasta lauman keskelle. Koiria ei saa viedä laitumelle laidunnusaikaan. Alueella on paljon mökkejä, joten huomioithan mökkiläisten oman rauhan. Dåvitsin laidunalueella voi liikkua laidunnusaikana myös omalla vastuulla.

Noin 3 km edestakainen lenkki vene/kanoottikerholle: Mukavan kävelylenkin voi tehdä Medvastön sillalle vene/-ja kanoottikerhon tienoolle tietä pitkin. Käänny huvilalta tällöin oikealle

LINNUT

Medvastön-Stormossenin ruovikkoiset merenlahdet ovat linnustoltaan arvokkaita kosteikkoja ja siten erinomaisia paikkoja lintujen tarkkailuun varsinkin muuttoaikoina. Alueella pysähtyy ruokailemaan ja levähtämään keväisin ja syksyisin runsaasti muuttomatkalla olevia vesilintuja, kahlaajia ja petolintuja. Ruovikoiden kätköissä voi nähdä myös alueen arvokasta pesimälinnustoa.

Lintujen tarkkailua varten alueella on aiemmin mainittu, 6 – 8 henkeä kantava, Morsfjärdenin lintulava.

GOLF
Lähialueilta löytyy tasokkaita golf-kenttiä, esimerkiksi Hirsala Golf, Sarfvik, Peuramaa ja Pickala Golf.
Lähin kenttä on Hirsala Golf, jonka ravintolasta saa esimerkiksi pitsoja.

MELONTA JA VENEILY
Huvilan soutuveneen ja kanootin avulla ympäristöä voi tutkailla mereltä käsin. Medvastön saaren voi kiertää veneellä tai kanootilla ympäri.

PORKKALAN ULKOILUALUEET
Porkkalanniemeen kertyy huvilalta matkaa noin 27 km. Sieltä löytyy monia hyviä ulkoilureittejä.

LÅNGVIKIN KYLPYLÄ
Långvikin kylpylä sijatsee noin 6,5 km päässä. Kylpylästä voi varata spa-hoitoja ja siellä on myös kuntosali. Suosittelemme myös kylpylän viihtyisää ravintolaa, jonne kannattaa tehdä pöytävaraus etukäteen. Ravintolassa on hyvä lasten menu. Kesäisin ravintolassa on iso terassi.

LÅNGVIKIN KYLÄKAUPPA
Långvikin kyläkauppa sijaitsee noin 4 km päässä. Kaupasta löydät perus-elintarvikkeita sekä jäätelöbaarin kesäaikaan. Kesäisin kioskilta saa myös tuoreita mansikoita ja perunoita läheiseltä tilalta. Kyläkaupalla on A-oikeudet.

KIRKKONUMMEN KESKUSTAN PALVELUT
Kirkkonummen keskustaan on matkaa noin 16 km. Keskustasta löytyy isot ruokatavarakaupat (Prisma, Citymarket yms). Suosittelemme myös erinomaista ruokaravintolaa Bistro O Matia sekä lounaalle että illalliselle, he ottavat myös lapsiperheet ystävällisesti vastaan.Myös Kirkkonummen uusi kirjastorakennus Fyyri sekä mainio uimahalli ovat mainitsemisen arvoisia kohteita.  

MAATILAPUOTI
Maatilapuoti Kirkkonummen Eestinkylässä, lähellä keskustaa, on sympaattinen kahvila ja puoti, josta löytyy elintarvikkeita sekä tuoreita leivonnaisia. Kesäisin pihalla järjestetään kivoja tapahtumia, joista voi lukea erikseen puodin Facebook-sivuilta.

CATERING
Alueella catering-palveluita tarjoavat yhteistyökumppanimme Blomma-catering ja Ravintola Scola.